SpoluOnline.cz – buďte u naprogramování webové platformy video-návštěv ve věznicích pro blízké odsouzených.

Sdružení VIA hledá dobrovolníka – programátora / webdesignéra pro vznik beta verze unikátní aplikace zaměřené na video-návštěvy v českých věznicích, kterou přihlásila nezisková organizace Český helsinský výbor do programu ReStart Česko.

Hlavním cílem projektu SpoluOnline.cz je připravit webovou platformu, která umožní využít online komunikaci mezi osobou, která se nachází ve výkonu trestu a blízkými – rodinou, dětmi odsouzeného. Webová aplikace musí splňovat bezpečnostní požadavky a prostřednictvím online komunikačního kanálu bude registrovaným rodinám zajištěn video-rozhovor s odsouzeným, ale zároveň budou blokovány další možnosti využití internetu. Služba bude poskytována bezplatně, jedinou nutnou podmínkou je připojení k internetu.

Webová aplikace – platforma umožní jednotlivým administrátorům – vězeňské správě vybrané věznice vytvořit hovor na příslušný den, hodinu a délku pro přesně identifikované dva uživatele-klienty (vězeň, rodina). Na základě přihlášení uživatele – vězeň a uživatele rodina dojde k vzájemnému propojení a zprostředkování video-hovoru. Podmínkou je, aby aplikace pravidelně „screenshotovala“ rozhovor a ukládala audio-stopu. Druhá nutná podmínka je, že aplikace ukládá info o hovoru – kdy proběhnul, mezi jakými uživateli, jak dlouho trval a kdo jej založil z vězeňské správy. Samozřejmě je zde připojena ona audio stopa a screenshoty.

Podrobnější popis a specifikaci naleznete zde.

Zajímá vás být u toho? Máte čas a chuť řešit tento nápad a pomoci dobré věci? Dejte nám vědět (restart@sdruzenivia.cz, 777 000 985).

Publikoval: